بسم الله الرحمن الرحیم
همه امشب (دوشنبه چهارم مرداد هزار و سیصد و هشتاد و نه) ساعت23 به همراه رسانه ملی برای ظهور حجة بن الحسن حضرت صاحب الزمان (عج) دعای فرج را می خوانیم
منبع: مدیر وبلاگ
بسم الله الرحمن الرحیم
همه امشب (دوشنبه چهارم مرداد هزار و سیصد و هشتاد و نه) ساعت23 به همراه رسانه ملی برای ظهور حجة بن الحسن حضرت صاحب الزمان (عج) دعای فرج را می خوانیم
منبع: مدیر وبلاگ
با این وضع به افق 1404 نمیرسیم!
یکشنبه 7 بهمن 1386
بسیاری از مسئولین آنقدر بر اهداف آرمانی سند چشمانداز تمرکز کردهاند که از بسترسازی برای تحقق آنها باز ماندهاند! با این وضع، این اهداف در حد آرمان باقی مانده و عملیاتی نمیشوند.
نظام جمهوری اسلامی ایران این قابلیت را دارد که به آرمانهایی که در سند چشمانداز بیست ساله تدوین شده است، برسد.
محمد خوشچهره با بیان مطلب فوق و اینکه اهداف تبیین شده در سند چشمانداز اهدافی آرمانی هستند، گفت: «در حال حاضر بسیاری از مسئولین آنقدر بر این اهداف آرمانی تمرکز کردهاند که از جنبههای دیگر غفلت کردهاند! در صورتی که شرایط و الزامات و بسترسازی برای تحقق این اهداف صورت نگیرد، اهداف آرمانی سند چشمانداز در حد آرمان باقی مانده و عملیاتی نمی شوند.»
نماینده مجلس هفتم افزود: «رسیدن به جایگاه اول علم و فناوری و اقتصادی در منطقه شاخصها و ساختارهای لازم را میطلبد که تاکنون استدلالهایی که بر اساس آن این شاخصها تدوین شدهاند، منتشر نشده و بیشتر در حد گپهای دوستانه به آن پرداخته شده است.»
وی گفت: «نیروی انسانی موجود در کشور و استعدادهای نخبه جوان، همچنین دستاوردهای علمی در سالهای اخیر نشان می دهد که در صورت وجود برنامه ریزی مناسب می توان به جایگاه اول علمی در منطقه دست یافت.»
خوش چهره اضافه کرد: «اما متأسفانه در حال حاضر دانشگاهها به مراکز تولید مدرک تبدیل شدهاند و گسترش آنها در انواع مختلف صرفا به دلیل فشار ناشی از تقاضا برای ورود به دانشگاه است و اینکه این مراکز و ظرفیتهای ایجاد شده متناسب با نیاز جامعه هستند و یا به جای تولید علم مراکز تولید مدرک هستند، مشخص نیست!»
وی یکی از دلایل کمبود کیفیت در دانشگاههای کشور را مورد قبول نبودن فارغ التحصیلان دانشگاهی از سوی صنایع دانست و گفت: «آموختههای دانشگاهی با 5 تا 10 سال سابقه کار واقعیت آموزشی خود را نشان می دهند.»
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران افزود: «برای قدرت اول علمی شدن باید برنامهای جامع داشت؛ در غیر این صورت علیرغم داشتن دستاوردهای موردی علمی نمی توان به اهداف دسترسی پیدا کرد.»
این نمایندهی طیف اصولگرایان افزود: «ارزیابیها نشان دادهاند که تحقیقات در کشور ما به صورت جزیرهای انجام میشوند و انجام آن در قالب برنامهای جامع نیست. از سوی دیگر استراتژی توسعهی علمی نیز در کشور شکل نگرفته است.»
خوش چهره اظهار داشت: «همچنین در آموزش و پرورش و آموزش عالی استعدادهای جوانان و نوجوانان در آموزش، علم و فناوری شکوفا نشده و تحولات جدی در این زمینهها رخ نداده است.»
وی گفت: «گسترشی که هم اکنون توسط آموزش عالی رخ داده به دلیل پاسخگویی به نیاز متقاضیان برای ورود به دانشگاهها بوده و صرفا به کمیت پرداخته؛ از این رو آموزش عالی به کارخانجات تولید مدرک تبدیل شده است. این در حالی است که رسیدن به قدرت اول علمی در منطقه نمیتواند از این طریق امکانپذیر باشد و باید بازبینی در قلمرو علم و فناوری انجام داد.»
نمایندهی مردم تهران در مجلس با بیان اینکه سهم پژوهش در دانشگاهها مورد اعتراض است، گفت: «در اجرای برنامههای تحقیقاتی با عدم انسجام مواجه هستیم و در نظام تصمیمگیری در این عرصه نیز مشکل داریم از این رو شرایط فعلی نیاز به تأمل مجدد دارد و باید شجاعانه به ضعفها اعتراف کرد و درک صحیحی از واقعیتها داشت.»
خوشچهره در پایان تأکید کرد: «با ذکر تعارفات و عدم توجه به ضعفها نباید زمان را برای رسیدن به اهداف سند از دست داد. الزامات و داشتن درک صحیحی از شرایط، بازبینی در نظام آموزش عالی در راستای شکوفا شدن استعدادها، به وجود آوردن انسجام در تحقیقات و ایجاد برنامه جامع علمی باید در دستور کار مسئولین آموزش عالی کشور قرار گیرد.»
منبع:
ژاپن: ایران را یک ابرقدرت منطقهای میدانیم
یکشنبه 5 خرداد 1387
ژاپن ایران را یک ابرقدرت منطقهای میداند و از نقش سازنده آن در منطقه حمایت میکند. ایران نقش سازندهای را در عراق ایفا کردهاست.
به گزارش ایران 1404 و به نقل از اداره کل اطلاعات و مطبوعات وزارت خارجه، کنچیرو ساسائه معاون وزیر امور خارجه ژاپن که برای شرکت در هفدهیمن کمیته مشترک سیاسی ایران و ژاپن به تهران سفر کرده است امروز یکشنبه با منوچهر متکی وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و گفتگو کرد.
متکی در این دیدار با بیان اینکه رابطه خوبی بین جمهوری اسلامی ایران و ژاپن برقرار است گفت: ما به روابط با ژاپن احترام خاص قائلیم و تبادل نظر و رایزنی مستمر با ژاپن را مفید و سازنده ارزیابی میکنیم.
وی با دعوت از وزیر امور خارجه ژاپن برای سفر به تهران، ظرفیت همکاری دو کشور در مسائل منطقهای و بینالمللی را بسیار فراتر از سطح کنونی دانست و افزود: دو کشور میتوانند در خصوص بازسازی افغانستان و عراق و در تحولات منطقه خاورمیانه مشارکت و همکاری جدی داشته باشند.
وزیر امور خارجه کشورمان همکاری ژاپن با شرکتهای ایرانی برای اجرای برخی پروژهها در افغانستان، کمک به نزدیک شدن گروههای سیاسی در آن کشور به عنوان عامل مهم ثبات و امنیت و همکاری با جمهوری اسلامی برای اجرای تعدادی از پروژههای فنی - مهندسی در عراق و کمک به نزدیکی و تفاهم گروههای مختلف عراقی را از جمله زمینههای همکاری مشترک برشمرد.
متکی همچنین لزوم همکاری دوکشور در مباحثی چون عدم اشاعه، خلع سلاح، همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، تامین انرژی هستهای و تاسیس بانک سوخت هستهای را خواستار شد.
وزیر امور خارجه کشورمان آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای همکاری با ژاپن نسبت به تغییر شکل روابط اقتصادی دو کشور از حوزه تجارت به فعالیت در زمینه پروژههای زیرساختی را مورد تاکید قرار داد.
کنچیرو ساسائه روابط دو کشور ایران و ژاپن را دیرینه و دوستانه خواند و با اعلام اینکه روابط دو کشور با گسترش فعالیت های منطقهای و بینالمللی جمهوری اسلامی ایران از اهمیت فزایندهای برخوردار شده است به پیشرفتهای ایران در چند سال اخیر اشاره کرد و لزوم گسترش بیش از پیش روابط، پرمحتوا شدن آن و استمرار گفتگوهای سیاسی بین طرفین و حفظ اعتماد موجود میان دو کشور را مورد تاکید قرار داد.
معاون وزیر خارجه ژاپن با اعلام اینکه جمهوری اسلامی ایران در تحولات منطقه حضور فعال داشته و نقش سازندهای را در عراق بازی کرده است، گفت: ما جمهوری اسلامی ایران را یک ابرقدرت منطقهای میدانیم و از نقش سازنده آن در منطقه حمایت میکنیم.
کنچیرو ساسائه با تاکید بر لزوم رایزنی و همکاری بیشتر میان دو کشور در خصوص مسائل منطقه، از طرف وزیر امور خارجه ژاپن از متکی برای سفر به آن کشور دعوت به عمل آورد.
منبع:
ایران ضعیفترین کشور دیجیتالی منطقه
یکشنبه 3 شهریور 1387
ایران در جایگاه 95 دنیا در زمینه دولت الکترونیک قرار دارد و در زمینه آمادگی دیجیتالی در خاورمیانه رتبه آخر را داریم. در فیلترینگ، اینترنت ملی، خدمات MMS و... با ابهام مواجه هستیم!
پژوهشگر مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ایران در جایگاه 95 دنیا در زمینه دولت الکترونیک قرار دارد و گفت: در زمینه آمادگی دیجیتالی ایران در خاورمیانه رتبه آخر را دارد و در فیلترینگ، اینترنت ملی، خدمات MMS و تولید محتوایی وب با ابهام مواجه هستیم.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر حمید ضیائی پرور در نشست تخصصی بررسی زیرساخت فناوری اطلاعات با اشاره به سند چشم انداز 20 ساله کشور گفت: بر اساس سند چشم انداز 20 ساله کشور باید در سال 1404 در 5 فناوری هستهای، هوافضا، نانو، محیط زیست و ICT دارای رتبه اول در منطقه باشد. فناوری اطلاعات در این سند با فناوری هستهای در یک ردیف قرار گرفته است از این رو اهمیت پرداختن به فناوری اطلاعات مشخص میشود.
وی 4 بخش را در حوزه فناوری اطلاعات از اهمیت ویژهای برخوردار دانست و گفت: این چهار بخش شامل تلفن ثابت، تلفن همراه، پست و اینترنت میشود که همگام با دیگر کشورهای جهان خواهد بود.
وی با اشاره به ضریب نفوذ اینترنت و تعداد کاربران در ایران و جهان گفت: آسیا بیشترین تعداد کاربر را در کل دنیا دارد ولی از نظر ضریب نفوذ اینترنت در سطح پائینی قرار دارد به طوریکه ضریب نفوذ اینترنت در سال 2008 نسبت به میزان رشد کاربران در آسیا و ایران بسیار پائین است.
ضیایی پرور گفت: در حال حاضر ایران دارای 18 میلیون نفر کاربر اینترنت و ضریب نفوذ 34 درصد است این وضعیت ضریب نفوذ، رتبه 5 را در خاورمیانه به ایران اختصاص می دهد که جایگاه مناسبی نیست.
این پژوهشگر با اشاره به وضعیت ضریب نفوذ در آمریکای شمالی و استرالیا گفت: آمریکای شمالی با ضریب نفوذ 73.1 درصد و استرالیا با ضریب نفوذ 72 درصد مقامهای اول و دوم ضریب نفوذ اینترنت دنیا را به خود اختصاص داده اند این در حالی است که خاورمیانه تنها 14 دهم درصد ضریب نفوذ دارد.
وی با بیان اینکه کشور ما در زمینه وبلاگ نویسی در دنیا پیشرفت خوبی داشته است گفت: زبان فارسی جزء ده زبان اول دنیا در این حوزه به شمار میرود اما از نظر ضریب نفوذ اینترنت از ترکیه، کویت، امارات و قطر عقبتر هستیم.
ضیائی پرور افزود: در سال 2007 تنها 465 هزار نفر معادل 7 دهم درصد از کل کشور به اینترنت پر سرعت دسترسی داشتند و قطعی های اینترنت و اختلالات کیفی باعث ضربه زدن جدی به این حوزه شده است.
وی یکی از بخشنامههای جنجال برانگیز را در این حوزه محدودیت اینترنت کشور به سرعت 128 کیلو بیت دانست و گفت: اخیرا مقام عالی وزارتخانه در برخی از سخنرانی های خود تمایل سرعت اینترنت را به 56 کیلو بیت اعلام کرده و هنوز شفاف سازی مناسبی در این زمینه انجام نداده است.
منبع:
وظیفه مساجد در تحقق چشمانداز
یکشنبه 3 شهریور 1387
تعیین مأموریتهای مساجد، تعریف مدل الگو برای حرکت آنها و تعیین شاخصههای ارزشیابی میتواند ما را در رسیدن به طرحی برای حرکت کانونهای مساجد در مسیر سند چشمانداز بیست ساله نظام اسلامی کمک کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان گفت: باید مأموریتهای مساجد متناسب با رسالت آنها در تحقق استراتژیهای فرهنگی سند چشمانداز بیست ساله نظام مشخص شود.
دکتر غلامرضا منتظری در حاشیه برگزاری دوره نهم همایش سراسری اندیشههای آسمانی اضافه کرد: به جایگاه فرهنگی تعریف شده در سند چشمانداز می توان رسید درصورتیکه اهداف آن بهصورت کاربردی برای مساجد تعریف شود و مطابق با سند چشمانداز کانونهای فرهنگی هنری مساجد را ارزیابی کنیم.
وی با تأکید بر ضرورت تشکیل اتاق فکر در ستاد عالی کانونهای فرهنگی مساجد برای تعیین مأموریتهای مسجد در تحقق اهداف فرهنگی سند چشمانداز بیست ساله، گفت: مساجد در آمادگی معنوی جامعه، تقویت ابعاد روحانی، سازندگی فردی و اجتماعی و حفظ هویت دینی جوانان نقش تعیین کنندهای دارند.
این عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی قائمشهر ادامه داد: مساجد در تحول فرهنگی کشور باید بیشترین سهم را داشته باشند و با محور قرار دادن مسجد در فعالیتهای فرهنگی میتوانیم تراز دانایی جامعه را رشد دهیم.
وی اظهار داشت: تعیین مأموریتهای مساجد، تعریف مدل الگو برای حرکت آنها و تعیین شاخصههای ارزشیابی میتواند ما را در رسیدن به طرحی برای حرکت کانونهای مساجد در مسیر سند چشمانداز بیست ساله نظام اسلامی کمک کند.
«منتظری» گردهمایی فعالان کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در قالب همایش اندیشههای آسمانی در مشهد را فرصتی برای ارزیابی و ارتقای سطح دانش و بینش جوانان مسجدی دانست و گفت: نزدیک شدن جامعه به فرهنگ اسلامی و تربیت دینی، نیازمند برنامهریزی در مسجد است.
وی در خصوص فعالیتهای فرهنگی و هنری مساجد تصریح کرد: یکی از اهداف کانونهای مساجد رشد و ترویج هنر مکتبی است و انتخاب مسجد بهعنوان پایگاه این فعالیتها به فرهنگ و هنر جامعه جهت میدهد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان افزود: انقلاب پیامبر گرامی اسلام(ص) در بعد فرهنگی آن برای انتقال پیام و محتوای فرهنگی خود، مسجد را بهعنوان پایگاه در اختیار داشت و امروز ما، به هر اندازه از این پایگاه غفلت کنیم فرهنگ اسلامیمان دچار آسیب میشود.
وی خاطرنشان کرد: رسالت فرهنگی پیامبر(ص) محتاج پایگاههای معنوی بود و اولین اقدام ایشان نیز احداث بنایی به نام مسجد بعنوان محور فعالیتهای اسلامی ذکر شده است.
این عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی قائمشهر با حضور در جمع برگزیدگان کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در همایش اندیشههای آسمانی خواستار منطقهای شدن گردهماییهای اعضای کانونهای مساجد و نیازسنجی از آنها برای تدوین آموزشهای فرهنگی، معرفتی و مهارتی شد.
شایان ذکر است دوره نهم همایش 12 هزار نفری اندیشههای آسمانی با حضور 500 نفر از برگزیدگان کانونهای مساجد استانهای ایلام، گیلان و فارس در مشهد در حال برگزاری است.
منبع:
با روند موجود تحقق چشم انداز امکان پذیر نیست!
دوشنبه 7 بهمن 1387
میرحسین موسوی با اشاره به سرعت رقبای ایران در توسعه، اول شدن کشورمان در پایان سال 1404 بین کشورهای رقیب را ناممکن دانست.
به گزارش ایران 1404، وی در پاسخ به این سوال که ”میزان تطابق روندهای توسعهیی کشور با اهداف و چشم انداز 20 ساله تا چه اندازه است”، گفت: «با روند موجود تحقق چشم انداز امکان پذیر نیست. یادمان باشد بعضی از رقیبان ما سرعت زیادی در توسعه پیدا کرده اند و شکاف ما و آنها می تواند تعادل های منطقه را بهم بزند و با توجه به ادعای اسلامیت از سوی ما این شکاف می تواند بضرر هم اسلام و هم ایران باشد. بنده گمان میکنم طراحان و تصویب کنندگان چشم انداز در سند چشم انداز نگران این شکاف بوده اند».
موسوی در بخش دیگری از گفتگوی خود به بیان ”عدالت” از منظر امام خمینی پرداخت و افزود: ”«بنده بعنوان دفاع از انقلاب و امام (ره) می گویم هیچکدام از این رویکردها ارتباطی با اهداف ایشان و نظریاتشان در مورد عدالت ندارد».
منبع: ایران 1404
هدف از ایجاد این وبلاگ ایجاد یک نقطه ی امید واقعی برای ایرانیان و کمک به حکومت جمهوری اسلامی ایران...